Frequently Asked Questions​

​よくある質問

Is PVC echt krasvast?


Nee! Dit is een helaas veel gehoorde misvatting. PVC kan wel degelijk krassen. Door schuiven met meubels, een steentje onder je schoenen kunnnen krassen in je PVC vloer ontstaan. Lichte krassen kan je herstellen door het gebruik van een polish, daarmee dicht je als het ware deze kleine krasjes. Diepe krassen kan je herstellen met behulp van scratschfix, daarmee is de kras nagenoeg onzichtbaar. Scratchfix is bij ons verkrijgbaar. Gebruik onder stoelpoten of meubels die je vaak schuift altijd de bescherming van Scratch-no-more
Kan ik een beschadigd paneel laten vervangen


Een beschadigd paneel? Dat is vervelend. Schade ontstaat meestal door het schuiven van meubels oid. Een beschadigd paneel vervangen is echter niet eenvoudig, doe dat zeker niet zelf! Als de vloer wat langer ligt is dat ook moeilijker en de kans dat tijdens het verwijderen de egaline laag beschadigt is aanwezig. Die moet dan worden gerepareerd, waarna altijd een risico blijft dat doortekening van de reparatie ontstaat.
Wat is het onderhoud van een PVC vloer


Onze pvc vloeren zijn op zeer eenvoudige wijze te reinigen. Los vuil haalt u door middel van stofzuigen eenvoudig van de vloer. Vastzittend vuil haalt u met schoon water van de vloer. Mocht u een sopje willen gebruiken, gebruik een goede pvc-reiniger, die is hiervoor geschikt. Reinig de vloer altijd na met schoon water zodat resten niet achterblijven. Gebruik nooit allesreinigers, deze laten en residu achter waardoor er na verloop van tijd een waas op uw vloer ontstaat.
Kan een Rigid klik pvc vloer toegepast worden met vloerverwarming


Jazeker. De toplaag van een Rigid PVC vloer is gelijk aan die van een gewone dryback PVC. De onderbouw is anders, en ietsje dikker. Maar door de gebruikte materialen is de warmteweerstand gelijk aan die van een dryback PVC vloer, waardoor deze uitstekend is toe te passen op vloerverwarming. Met name juist op vloeren met een warmte terugwin systeem of een warmtepomp. Of zelfs electrische verwarming! Ook is een klik PVC net zo stil als een dryback PVC vloer.
Is een stookprotocol voor het leggen echt zo belangrijk?


Bij een nieuwe cement dekvloer of een anhydriet dekvloer moet altijd het stookprotocol worden gevolgd. In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan door thermische lengteveranderingen. Deze scheuren zullen onverbiddelijk doortekenen in je nieuwe vloer en kunnen niet worden gerepareerd! Om dat risico zoveel mogelijk te beperken, is het noodzakelijk de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen. Het is noodzakelijk daarvoor onderstaand opstook- en afkoelprotocol te hanteren Download hier de instructies.